1 Şubat 2010 Pazartesi

Moto GP ABD 2008

Rossi’den bir ilk
Laguna Seca’da ilk defa kazanan Rossi, Stoner’ın galibiyet serisine son verdi

Sıralama turlarında ikinci sırayı elde ettikten sonra Rossi, Stoner’ın yarışta geçilebilmesi için 30 saniye önden başlaması gerektiğini söylemişti. Bunun nedeni Avustralya’lının sadece bir kez sıralama lastiğiyle çıkıp rahat şekilde pol pozisyonunu elde etmesiydi.

Rossi’nin taktiği, iyi bir çıkış yapıp Stoner’dan kopmama üzerine kuruluydu. Ancak İtalyan galiba bu düşüncesinde biraz iyimserdi. Ne de olsa o Rossi’ydi...
İyi bir start alan Rossi, henüz ilk turda yaptığı atakla Stoner’a kolay lokma olmadığını hatırlattı. Stoner buna hemen cevap verdiyse de, Rossi tekrar liderliği ele geçirdi. Ve bu ikili kolayca Hayden’dan kopmaya başladı.

Bu sırada sezonun en tehlikeli kazasına tanık olduk. Yarışa dördüncü sıradan başlayan Lorenzo, motorunun arkasının kayması sonucu uçtu ve sert bir şekilde yere düştü. Motordan indiğinde sol ayak bileğini tutan pilotun son durumu, yazıyı yazdığımızda belli değildi.

Birbirine oldukça yakın yarışan Stoner ile Rossi, zaman zaman çarpışarak, liderlik için son zamanlarda tanık olduğumuz en yakın mücadeleyi yaşattılar. Laguna Seca’nın ünlü ‘Corkscrew’ adı verilen eğimli virajında rakibini geçme cesaretini gösteren Rossi, bu hamlesiyle topraktan geçip Stoner’ın motoruna temas etti. Avustralya’lı düzlüklerde çok üstün olsa da rakibinin viraj hızına erişemediği için önüne geçmekte zorlandı. 20’li turlarda start finiş düzlüğünde atak yapan Stoner, ilk virajı dönemedi ve tekrar rakibine geçildi. Bu aslında bir kaç tur sonra olacakların habercisiydi: Bitime sekiz tur kala son viraja yanyana gelen ikiliden Ducati pilotu, geç fren yapmayı denedi ve yolun dışına çıkmaktan kurtulamadı. Kum havuzunda oldukça düşük bir hızda motorundan düşen Stoner, tekrar yarışa dönebilsede galibiyetin kaçtığını anlamıştı.

Geri kalan turlarda Stoner’la arasındaki 16 saniyeyi koruyan Rossi, Pedrosa’nın yarışmadığı bir yarışta Stoner’ı geride bırakıp şapiyona için çok önemli bir galibiyet elde etti. Stoner ikinci sırayı alırken, geçen haftanın üçüncüsü Vermeulen bu başarısını tekrarladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder