14 Nisan 2010 Çarşamba

ajansotomobil.com- Michael Schumacher- Nico Rosberg

Schumacher etkisi
Alman pilotun pistlere dönmesi takım arkadaşı Nico Rosberg’i nasıl etkileyecek?


Hiç kuşkusuz ki Formula 1 2010 sezonunda en çok konuşulan şey Michael Schumacher’in Mercedes GP ile kokpite geri dönmesi olacak. 3 yıldır yarışmayan efsane pilotun nasıl bir performans sergileyeceği merak konusuyken, birçok kişi (buna Ferrari takımı da dahil) Schumacher’in şampiyon olmak için yarışacağını düşünüyor.

Evet, belki amacı bu, zaten 7 şampiyonluk ve 91 galibiyetlik kariyerini başka bir düşünce için tehlikeye atmasını bekleyemezsiniz. Ancak bu o kadar kolay olmayabilir. Neden mi? Çünkü ilk defa bu kadar hızlı bir takım arkadaşına sahip: Nico Rosberg.

Kariyerinde henüz bir galibiyet olmasa bile Rosberg’in hızlı ve iskikrarlı olduğunu biliyoruz. Yarış kazanmaması yavaş olduğu anlamına gelmiyor, 2005 yılında GP2 Serisi’nde şampiyon olup F1’e gelmişti. Yani sadece soyadı gücüyle yarışan bir isim değil. F1’de hiç bir zaman rekabetçi ve sorunsuz bir otomobil kullanmadı ama zaman zaman gösterdiği performanslar, galibiyet için yeterli hıza ve beceriye sahip olduğunu kanıtladı.

Rosberg, takımlarıyla sorun yaşayan bir pilot değil, genellikle eksik olduğu konuların farkında ve kendini sezon içinde geliştirmesini iyi biliyor. Yarış içinde gereksiz hırslı değil ve takım arkadaşlarını (2009’da olduğu gibi) silip süpürebiliyor ve bunu yaparken de dikkat çekmiyor.

Ancak o da, Schumacher gibi hiçbir zaman bu kadar hızlı bir takım arkadaşına sahip olmadı. Dolayısıyla takım içinde birinci pilot olmaya alışık ve bundan vazgeçmek istemeyecektir. Tabi ki bunu yarışlardaki hızı ve sürüşüyle ortaya koyması gerekecek. Schumacher’den öğreneceği çok şey var ama bunları öğrenirken kendisi olmayı da unutmamalı.
Nico Rosberg’in bir Barrichello gibi harcanmasını görmek kimse istemez.

Schumacher’in takıma gelmesi Rosberg için hem çok iyi hem de çok kötü oldu kanımca. İyi oldu çünkü artık gerçek kendisini görme fırsatı doğdu. Williams’da Nakajima karşısında ezici üstünlüğü vardı ama bu aldatıcıydı çünkü kendisi ultra hızlı değil, Japon pilot çok yavaştı. Eğer sezon sonunda şampiyonada Schumacher’in önünde yer alabilirse bunu yapan ilk pilot olarak tarihe geçecek ve Formula 1 geleceğini garanti altına alacak. Tabi hem Ross Brawn hem de Schumacher bunun olmasına izin verir mi orası tartışılır. Unutmayın Formula 1’de kendinizi en iyi ölçebileceğiniz kriter aynı otomobille yarışan takım arkadaşınızdır.

Ancak madalyonun bir de diğer yüzü var: Eğer Schumacher her zaman olduğu gibi Rosberg üzerinde de üstünlük sağlarsa Nico’nun ismi etkileyiciliğini kaybetmeye başlayacaktır. Unutmayın ki Schumacher 41 yaşında ve 3 yıldır F1 otomobili kullanmıyor, hiçbir takım patronu geri dönüş yaşayan birine ezilen bir pilotu takımında barındırmak istemez. Bunun için elinden geleni, hatta gelmeyeni bile ortaya koymak zorunda.

Nico Rosberg için 2010 kariyerindeki en önemli sezonlardan biri olacak. Bunu zararsız atlatabilir ve kendine birşeyler katabilirse daha bütün bir pilot haline gelecek. Tamamen Alman takımı haline gelen Mercedes GP’nin, tamamen İngiliz takımı olan McLaren Mercedes’e karşı olan (Ferrari’yi unutmamak gerek) mücadelesindeki kilit oyunculardan biri olan Rosberg’i dikkatli izlemenizi öneririm.

Rosberg- Schumacher ikilisinin rekabeti diğer takım arkadaşlarınınkinden farklı olacak. Ortaya süpriz sonuçlar çıkarsa şaşırmayın...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder